Življenje PR-ovca v različnih okoljih

Na 7. PR teatru bo mag. Jana Lutovac Lah predstavila zakulisje svojega poslovnega življenja v zadnjih 15-ih letih. Spoznali bomo zanimivo prepletanje izkušenj iz različnih dejavnosti v gospodarskem in javnem sektorju; od njene vloge naročnika v Mercatorju do izvajalca na Pristopu; od svetnice predsednika države dr. Janeza Drnovška do pomočnice rektorja Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivana Svetlika; ter njeno vlogo pri utrjevanju prepoznavnosti družbe Trimo od Londona do Moskve.

mag. Jana LUTOVAC LAH

strokovnjakinja za odnose z javnostmi in prva sodna izvedenka za medije v državi
Fotograf: Željko Stevanić, IFP, d.o.o.

Mag. Jana Lutovac Lah je strokovnjakinja za odnose z javnostmi in prva sodna izvedenka za medije v državi. Njen današnji poklic se je razvil iz hobija iz otroštva. Tako se njeni poslovni in zasebni dosežki pogosto prepletajo. Pri trinajstih letih je postala zunanja novinarka pri takratnem Pionirskem listu (danes Pil), ko je dobila tudi svoj prvi bančni račun. S Pilom je kot novinarka in kasneje tudi kot urednica sodelovala do konca študija.


lutovac-lah-jana-foto-zeljko-stevanic_ifp-doo

Kot je povedala: “Še danes se mi zdi zanimivo, da sem si kot gimnazijka postavila cilj, da bom do tridesetega leta postala novinarka oddaje Studio City na nacionalni televiziji, potem pa sem ta cilj dosegla kot študentka, pri tridesetih pa postala svetnica za odnose z javnostmi predsednika države dr. Drnovška in se kot najmlajša svetnica pridružila ekipi močnih kariernih politikov. Izjemno sem hvaležna, da sem imela priložnost izraziti svojo kreativnost in vodenje pri projektu društva fotoreporterjev Enooki: »Ali dobro vidiš?«, kjer smo vsi delali nekaj mesecev po nekaj ur na dan kot prostovoljci in da sem v sodelovanju s študenti izdala knjigo z naslovom »Zgodbe o uspehu: Kako je uspelo 63 Slovencev«, v kateri predstavljamo ozadje uspešnih Slovencev z različnih področij.

Posebej sem vesela, da sem za Ugando kot prostovoljka zbrala izdelke slovenskih proizvajalcev in jih razdelila osemsto tamkajšnjim otrokom. Ustvarila sem veliko prijetnih odnosov s kolegi doma in v tujini, prav tako pa tudi razvila trdna prijateljstva, ki so mi poleg družine in tega, da sem vseskozi ohranila svojo samosvojost, zelo pomembna. Moje prednosti so upravljanje z informacijami, kreativnost in vodenje. Že od nekdaj sem prepoznana po tem, da znam povezovati interese različnih ljudi.”