Exit: Raj za festivalske navdušence in kreativni cirkus za komuniciranje

Glasbeni festival je tri dni veselja, sreče, dobre muzike in druženja. Eno leto preden se zgodi, je izziv. Lahko mu rečemo tudi cirkus, kjer so pomembne objave v medijih, informacije s katerimi hranimo občinstvo, število prodanih vstopnic in proizvajanje skoraj neskončne količine materiala, ki se dotakne različnih naslovnikov. Ampak na koncu se srečamo. V treh dneh veselja, sreče, dobre muzike in prijateljev. Novih in starih.
Kje začeti, ko pride ponudba za soustvarjanje zgodbe enega najboljših festivalov v Evropi? Kako nadgraditi že obstoječe festivalske zgodbe in predvsem, kako se ob tem v svojem delu kreativno udejstvovati? Kako prepričati nacionalni radio, da je letos čas za vklop v živo s festivala? In kaj početi letos, ko je tema ljubezen in 50 obletnica kultnega leta ljubezni 1967?

Maša Pavoković

gonilna sila prostora za druženje Ziferblat Ljubljana, skrbi za koordinajo Špil lige – Prve lige dijaških bendov v Kinu Šiška, piar za festival Exit, pod njenim okriljem pa je tudi skupina Koala Voice.

Maša Pavoković je več kot osem let aktivna v svetu medijev in glasbe. Njene zgodbe se prepletajo med organizacijo dogodkov, stiki z javnostmi, novinarstvom in glasbenim menedžmentom. Kot producentka je skrbela za Slovenski teden glasbe, na televiziji ustvarjala oddaje, kot so Hri-Bar, As ti tud Not Padu, JeBella Cesta, Ne se hecat’ in druge. Na televiziji MTV je začela kot voditeljica, nato pa prevzela stike z javnostjo in uredništvo spletne strani.


unnamed-2

Več let je skrbela za stike z javnostmi in organizacijo dogodkov DanceRepublic, ki je v Slovenijo pripeljala svetovno znane didžeje, med katerimi so Tiesto, Armin Van Buuren, Deadmau5 in drugi. Med drugim je gonilna sila prostora za druženje Ziferblat Ljubljana, skrbi za koordinajo Špil lige – Prve lige dijaških bendov v Kinu Šiška, piari za festival Exit, pod njenim okriljem pa je tudi skupina Koala Voice. Med trenutno aktualnimi projekti je tudi komunikacija Kickstarter kampanje prvega lebdečega gramofona na svetu MAG-LEV Audio.

Kaj si razlagate pod besedno zvezo »cirkus komuniciranja« in zakaj?
Komunikacija je svojevrsten cirkus. Je veščina in je predvsem način življenja, kjer sta ponedeljek in nedelja lahko samo nekaj, čemur ljudje pravimo dnevi v tednu. Komuniciranje je priložnost, za spoznavaje ljudi in širjenje obzorij, predvsem pa dotik informacije skrbno izbranega naslovnika. Ker si želim predvsem aktivnega sodelovanja z udeleženci, ponujam dve polji: Komuniciranja festivala Exit, enega največjih festivalov v Evropi ali pa bi na stežaj odpiram vrata v svet piarjenja in delovanja skupine Koala Voice. Temama je zagotovo skupno to, da na obeh primerih vstopimo v cirkus komuniciranja. Vrata so odprta na stežaj, a veljata dve pravili: beseda “problem” postane “izziv” in “se-ne-da” s svojimi prijatelji nima vstopa.