Public Diplomacy in a Hyper-Connected World

Medkulturna komunikacija od nekdaj predstavlja izziv, a spremembe v medijih in komunikaciji v zadnjih petnajstih letih so le to še nekoliko bolj zapletle. Philip bo predaval o spreminjanju pravil v odnosih z javnostmi in komunikaciji, kako ta pravila uporabljati pri mednarodni komunikaciji ter kako se ta pravila spreminjajo v komunikaciji med različnimi kulturami.
*Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku brez prevoda

Philip Beekman

the Public Affairs Chief at the U.S. Embassy in Ljubljana

Philip Beekman zadnjih 12 let deluje kot ameriški diplomant, trenutno je vodja javnih zadev na ameriški ambasadi v Ljubljani. Pred prihodom v Slovenijo je deloval kot posebni asistent pri vladnem oddelku ZDA za mednarodno diplomacijo in odnosi z javnostmi. Med drugim je služboval na ameriških ambasadah v Bosni in Hercigovini, Trinidadu in Tobagu in v Sloveniji, kot član upravnega odbora pri centru za krizni management in komunikacije. Philipov trenutni interes zaobjema mednarodne odnose, zakonodajo, komunikacije in tehnologije.


14925502_1499816003368320_7410657916310206645_n

V duhu združitve teh interesov je organiziral prireditve, tako v Sarejevu kot v Ljubljani, s katerimi je želel povezati družbene vodje in strokovnjake na področju znanosti, z željo skupnega iskanja odgovorov na teme kot so politična odgovornost in prebežniška kriza.
Philip prihaja iz zvezne države Michigan, z osrednjega dela ZDA. Preden je začel z udejstvovanjem na mednarodnem področju, je deloval kot raziskovalec s partnerstvom oddelka za stike z javnostmi v Washingtonu, DC. Diplomiral je na Univerzi v Michiganu na področju mednarodnih odnosov in napisal magisterij iz odnosov z javnostmi pri Syracuse Univerzi (Maxwellivi šoli), kjer se lahko pohvalijo z enim izmed boljših programov za javni sektor v ZDA.